Waarop letten bij de aanschaf van tuinmeubelen?

aanschaf tuinmeubelen

Een tuin is incompleet zonder mooie en geschikte tuinmeubelen. Het assortiment tuinmeubelen is echter zo uitgebreid en veelzijdig dat het verstandig is om je vooraf te verdiepen in welke tuinset nu het beste bij je tuin past.

Twee belangrijke zaken die je daarbij goed voor ogen moet houden is het materiaal waarvan de tuinmeubelen gemaakt zijn en hoe het werkt met het onderhoud van de tuinmeubelen.

Verschillende soorten tuinmeubelen

Wanneer je veel aan het werk bent en de voorkeur geeft aan gemak, dan doe je er goed aan om te kiezen voor kunststof of rvs tuinmeubelen. Twee grote voordelen hiervan zijn dat ze gemaakt zijn van duurzaam materiaal en daarnaast hebben deze tuinmeubelen maar weinig onderhoud nodig.

Denk bijvoorbeeld aan wicker tuinmeubelen of een textielen tuinset. Deze tuinmeubelen zijn daarnaast ook bestand tegen slecht weer, dus je kunt ze dan ook prima buiten laten staan. Denk ook aan de kleur. Zo kan een witte loungeset besmettelijker zijn dan een zwarte loungeset.

Natuurlijke uitstraling

Wil je graag een natuurlijke uitstraling in je tuin creëren? Dan kun je kiezen voor houten tuinmeubelen.

Denk bijvoorbeeld aan een teakhouten tuinset. Dit is een tuinset die jarenlang mee gaat. Door de jaren heen kan het een grijze kleur krijgen. Dit kan heel mooi zijn. Wil je liever dat teakhout zijn oorspronkelijke kleur behoudt? Dan zul je teakhout jaarlijks moeten insmeren met olie.

All Weather tuinset

Kies je voor een all weather tuinset, dan is een bijkomend voordeel dat je kussens gewoon buiten kunt laten liggen. Zelfs bij een forse regenbui. De kussens zijn binnen twee uur weer droog. Ideaal wanneer je weinig opbergruimte hebt!

Tuinmeubelen geschikt voor elke stijl tuin

Het maakt niet uit welke stijl je wilt hanteren in je tuin, er zijn altijd tuinsets bij jouw tuin passen. Klassiek, modern, romantisch, landelijk, het kan allemaal gerealiseerd worden. Denk er aan om de tuinmeubelen te combineren met een mooie parasol.

Je tuin compleet maken

Je tuinmeubelen kun je neer zetten op een specifiek terras, maar kunnen ook gewoon op het gras of kunstgras. Wel is het leuk om er een apart hoekje van te maken met een aantal extra artikelen. Om het geheel extra aantrekkelijk te maken, kun je er voor kiezen om een vuurhaard in de tuin of terras te plaatsen. Rondom de vuurhaard kun je dan een tuinmeubelset plaatsen. De vuurhaard zorgt voor warmte, gezelligheid en sfeer. Plaats daarnaast verschillende lantaarns of kleurrijke lampionnen in je tuin om het plaatje compleet te maken.

Wil je er een echt feestje van maken in de tuin? Koop dan een gasbarbecue of elektrische barbecue. Schenk er een lekker wijntje bij in en jouw zomer is dik in orde!