Je vloerkleed reinigen: zo doe je dat!

Vloerkleed reinigen zo doe je dat

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een vloerkleed in zijn interieur. Een vloerkleed is namelijk het item om je huiskamer een compleet nieuwe look te geven. Wel is het erg van belang om je vloerkleed regelmatig schoon te maken. In de praktijk blijkt dit soms nog best een lastige klus te zijn. In dit artikel geven wij jou enkele tips zodat jouw vloerkleed heerlijk schoon blijft!

Waar begin je?

Van belang is dat je, voor het schoonmaken, ervoor zorgt dat alle vuiltjes, stofjes en haren uit het vloerkleed verwijderd zijn. Daarna kan je pas beginnen met de grondige reiniging. Handig kan zijn om een mattenklopper hiervoor te kopen. Het makkelijkst is om met twee personen het kleed op te tillen om vervolgens de mat uit te kloppen totdat al het vuil eruit is. Mocht je geen mattenklopper hebben kan je dit ook met je handen doen. Je vloerkleed zal nu al een stuk schoner ogen!

Stofvrij

Wij raden aan om minstens twee keer per week je vloerkleed te stofzuigen. Hiermee voorkom je een ophoping van vuil in je vloerkleed. Stel ook het schoonmaken van je vloerkleed niet te lang uit. Probeer één keer in het half jaar jouw vloerkleed grondig te reinigen. Hiervoor kan je het beste een stoomreiniger gebruiken. Stoom hierbij het vloerkleed in rechte banen en ga niet vaker dan één keer over dezelfde plek heen. Zo voorkom je schade aan het vloerkleed.

Vlekken

Na het stofzuigen kan je het kleed grondig gaan reinigen. Begin altijd eerst met lauwwarm water en een doekje om eventuele vlekken te verwijderen. Doe dit deppend. Als dit niet werkt kan je de vlekken uit een kleedje ook verwijderen met shampoo. Heb je een rode wijnvlek op je vloerkleed? Gebruik dan absorberende krijtpoeder. Wanneer het poeder is opgedroogd kan je deze opzuigen met de stofzuiger.

Vloedkleed wassen

Wanneer je het vloerkleed in de wasmachine wilt gooien, kijk dan goed op het labeltje of deze überhaupt de wasmachine wel in mag. Wanneer het mag kan je het vloerkleed in de wasmachine stoppen op maximaal 40 graden. Geef daarna het kleed de tijd om op te drogen. Het beste kan je het vloerkleed buiten ophangen of neerleggen totdat deze helemaal droog is. Vergeet niet om je wasmachine goed schoon te maken na het wassen van je vloerkleed.

Wanneer jij deze tips volgt wordt het wassen van jouw vloerkleed een eitje!

Dit vind je misschien ook leuk...