Tips kleine badkamer

tips kleine badkamer

Houd je van luxe en comfort, maar heb je niet al teveel ruimte voor een badkamer? Met deze tips wordt jouw kleine badkamer groots in comfort.

Ligbad

Een vrijstaand ligbad in zo’n kleine ruimte? Ja, dat kan gewoon! En het is zelfs slim: dit ligbad geeft een vrij en luchtig gevoel.

Dubbele wastafel

Ook dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een kleine badkamer, maar zoals je op de foto ziet, zijn er toch mogelijkheden. Het geheim zit ‘m in het minimalistische ontwerp.

Toilet

Een compact toilet is ruimtebesparend en de soft closing variant geeft een extra gevoel van luxe. Het bidet is overigens in veel badkamers geen must meer.

Badkamermeubel

Houd de meubelen bewust eenvoudig en strak. Zo worden ze opgenomen in het geheel. Een platte spiegel geeft vooral in de hoogte een gevoel van ruimte.

Raam

Het wandvullende raam maakt de ruimte groter door buiten bij binnen te betrekken. Ook met raambekleding of een folie is het effect goed merkbaar.

Kleur

Maak gebruik van lichte kleuren en frisse accenten. Door het gebruiken van lichte kleuren lijkt de kleine badkamer optisch groter. Bovendien geeft het een fris gevoel. Dit hoeft echter niet perse wit te zijn, ook lichte natuurlijke tinten zoals beige zijn ideaal om te gebruiken bij een kleine badkamer.

Weerkaatsing

Glimmende, spiegelende oppervlakten hebben een vergrotend effect. Ben niet bang en kies juist voor een grote badkamerspiegel. Er geldt bijna hoe groter hoe beter!

 

Ook bedrijven hebben zich toegelegd op het ontwerpen van badkamers voor elke ruimte.

Een badkamer specialist signaleert trends en helpt bij het ontwerp. Lichte kleuren, frisse accenten en slimme, compacte meubels bepalen het beeld. Denk aan bijvoorbeeld een bijna zwevende wastafel die de badkamer ruimtelijk en luchtig doet aanvoelen. Bovendien zien we de algehele badkamertrend van natuurlijke materialen en het vrijstaande ligbad terug.