Onderdelen voor je aanhanger

Aanhanger onderdelen

Ben jij opzoek naar een nieuwe aanhanger? Of nieuwe aanhanger onderdelen? Neem dan gerust een kijkje op de website van Aanhangwagendirect. Aanhangwagendirect is een betrouwbare verkoper van verschillende aanhangers en aanhanger onderdelen. In deze blog gaan wij wat dieper in op de aanhanger onderdelen die zij aanbieden. Neem bijvoorbeeld de verschillende banden en velgen, hoe weet je nou welke jij nodig hebt?

Banden en velgen

Als je opzoek bent naar de juiste band, zijn er een aantal dingen onmisbaar als je de juiste wilt vinden. Allereerst begin je met het zoeken van de juiste steekmaat, als je deze niet weet dan kan je eigenlijk niet met 100% zekerheid de juiste band aanschaffen. De steekmaat kan je opmeten door bij 4 bouten van bout tot bout diagonaal te meten of bij 5 bouten diagonaal vanaf 1 bout. De inchmaat is ook heel belangrijk om de juiste band te kunnen vinden, als er 4.00-8 op de band staat, is de inchmaat 8. Als er 195/50R13 staat, dan is de band 13 inch. Er wordt ook aangeraden om het wiel altijd met dezelfde inchmaat te vervangen.

Koppelingen en neuswielen

Veel mensen zijn ook opzoek naar koppelingen en neuswielen voor hun aanhanger. Maar welke koppeling en welk neuswiel is geschikt? Allereerst moet je weten of de koppeling geremd of ongeremd is. Als deze geremd is dan is het merk ook belangrijk. Daarnaast moet je weten wat het minimale trekvermogen is. De bevestigingsnorm en de aansluitmaten zijn ook handig om te weten. Als je het typeplaatje af kan lezen dan kan je de koppeling vaak meteen vervangen voor exact dezelfde koppeling!

Een neuswiel is niet verplicht, maar kan een zeer groot voordeel hebben bij het vervoeren van de aanhanger met de hand. Je kan namelijk met een neuswiel gemakkelijk de aanhanger verplaatsen, het neuswiel zorgt ervoor dat de aanhanger niet op de grond valt als je deze van de trekhaak afhaalt. De maatvoering van de neuswielen wordt vaak gebaseerd op het laadvermogen, bij kleine aanhangers zal dit vaak een 35 mm of 48 mm neuswiel zijn. Voor de grote aanhangers zullen de 60 mm neuswielen geschikter zijn.

Aanhanger verlichting

Om veilig de weg op te kunnen heb je ook verlichting nodig. Probeer altijd dezelfde verlichting aan te schaffen als dat je nu al hebt. Heb je een 7-polig of 13-polige aansluiting en hoeveel meter kabel heb je nodig? Dat zijn de belangrijkste vragen als het om verlichting gaat. Neem voor vragen gerust nog contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Dit vind je misschien ook leuk...